ESDinds – společný projekt univerzit a nevládních neziskových organizací

Obsah hlavního článku

Svatava Janoušková

Abstrakt

Výsledkem projektu je metodika pro tvorbu a využití indikátorů a nástrojů určených nevládním neziskovým organizacím, které se zabývají prosazováním myšlenek udržitelného rozvoje, a které mají snahu nějakým způsobem posuzovat projevy lidských hodnot - dostupná online.


Od ledna roku 2009 do dubna roku 2011 je realizován projekt 7. Rámcového programu EU s názvem: „The Development of Indicators and Assessment Tools for CSO Projects Promoting Values-based Education for Sustainable Development. (ESDinds)“ V projektu spojily síly dvě výzkumné instituce – University of Brighton a Centrum pro otázky životního prostředí UK  a čtyři nevládní neziskové organizace  a společně vytvořily sady hodnotově orientovaných indikátorů a hodnotících nástrojů pro posuzování projevů vybraných lidských hodnot. Tyto indikátory a nástroje jsou určeny nevládním neziskovým organizacím, které se zabývají prosazováním myšlenek udržitelného rozvoje a které mají snahu projev lidských hodnot nějakým způsobem posuzovat. Metodiku v anglickém jazyce najdete zde. Můžete se zde zaregistrovat a s pomocí interaktivních stránek projít celým procesem tvorby nebo jen využít nabízené indikátory a nástroje. Bližší informace v českém jazyce najdete zde.

Stažení

Data o stažení nejsou doposud dostupná.

Metriky

Metriky se nahrávají ...

Podrobnosti článku

Jak citovat
Janoušková, S. (2011). ESDinds – společný projekt univerzit a nevládních neziskových organizací. Envigogika, 6(1). https://doi.org/10.14712/18023061.336
Sekce
Inspirace